Alpujarra bergen SV

Alpujarra-bergen

Tisdag-onsdag d. 22 och 23 Oktober 2019

       2-dagars-utflykt

Pampaneira, Soportujar, Capileira, Trevelez, Laroles osv.

Vi åker från Almunecar, bort från kusten och upp i bergen till nationalparken Las Alpujarras, där vårt första stopp blir i Soportujar, också kallat Häxbyn, ca. 1 timmes resa. Där ska vi på en liten rundvandring i byn, se häxorna, draken och en liten grotta. Vi äter frukost där, och fortsätter sedan till Capileira. I Capileira går vi tillsammans runt i byn og därefter är det dags att finna shopping-genen fram på egen hand. Där äter vi lunch, innan resan fortsätter till Pampaneira. I Pampaneira ska vi igen på en liten rundvandring i byn, se familjegatan, platsen där man tvättade förr i tiden och en liten Chokladfabrik. Vi övernattar i Pampaneira.

*********

Nästa dag fortsätter vi vår resa i Alpujarras-bergen, och vårt första stopp är vid den ”Röda floden” och det lilla kapellet Fuente Agria. Därifrån åker vi till Trevelez, där vi får rundvisning på en skinkfabrik, se en film och provsmaka deras produkter. Från Trevelez åker vi till Laroles, där vi ska besöka ett microbryggeri som framställer öl på Chirimoya-frukt från Almunecar. Besöket är inklusive smakprovning. Från Laroles åker vi genom det vackra landskapet där mandelträden blommar till Bodega Cuatro Vientos (De 4 vindarna), där vi besöker deras museum och provsmakar deras vin. Efter provsmakningen åker vi tillbaka till Almunecar.
Husk Pas

Slutgitigt program fås i bussen på väg till Alpurarra-bergen.

Ingår i utflyktens pris: Bussresa, övernattning, 2 x frukost, entré på diverse sevärdigheter, kvällsmat med 3 rätters meny inklusive dryck, ölsmakning samt vinsmakning. Lunch dag 1 och 2 betalar ni själva för.

Pris 145 euro per person 25 euro extra for enkelrum
Betaling 50 euro vid anmälan.  Restbetalning senast den 17 oktober
Avgång: Almunecar busstation kl. 08.00 Förväntad hemkomst kl. ca. 20.00