Skinketur SV

Skinkutflykt
Pampaneira - Trevélez

Följ med oss på utflykt till Alpujarra, där vi bland annat besöker Pampaneira och Trevélez.

Vi åker buss från Almuñécar till Pampaneira som ligger ungefär en timmes körning nordöst om Motril. Vi åker genom det vackra bergslandskapet i Alpujarra, och vårt första stopp blir Pampaneira som är en av de många vita landsbyarna på Sierra Neveadas södra sluttning. Här går vi en liten runda tillsammans och tittar på de gamla husen och får uppleva den speciella stämningen som finns i byn. Där finns ett litet väveri och en chokladfabrik som vi besöker. Därefter får ni tid till at strosa på egen hand. 

Nästa stopp blir Trevélez. Byn är berömd för sina lufttorkade skinkor, och området är känt för sina goda ostar.

Vi blir mötta av vår guide som ska visa oss fabriken, och vi får också se en liten film om skinkproduktionen. Guiden kommer att berätta för oss hur det går till, från saltning och torkning till distribution. Fabriken har en liten butik där man kan köpa skinka och ost med sig hem. Visningen varar ca. en timme.

Efter besöket på fabriken får ni tid på egen hand innan vi äter lunch på Restaurante Gonzales.

På tillbakavägen stannar vi till vid ”den röda floden” och det lilla vattenfallet där vi kan smaka på det järnrika vattnet.

Avgång från busstationen kl. 08.30   Förväntad hemkomst kl. 18.00

Detta ingår i priset: Bussresa, frukost och lunch, Pampaneira, guidad visning på skinkfabriken, stopp vid den ”röda floden” på tillbakavägen. Lunchen består av specialiteter från området och dryck.

Pris: 65 euro  som betalas när ni anmäler er till resan.

Minimum 6 personer  /  Maximum 8 personer