Caminito del Rey

Caminito del Rey

På førfrågan

Upplev Spaniens fantastiska natur  från en av världens farligaste  vandringsleder.

Kungsleden vid Ardales, Camino del Rey har varit stängd sedan år 2000 men öppnades igen efter en total renovering  28 mars år 2015 och är nu en säker led.
El Caminito byggdes mellan 1901 och 1905 som transportväg för människor och material mellan de 2 vattenkraftsverken över klyftan El Chorro. Stigen öppnades oficiellt igen år 1920 av Kung Alfonso XIII.
Från öppningen 2015 har mer än 1 million människor vandrat leden.

Bussen avgår 09.00 från busstationen i Almuñécar och efter  2½ timmes resa är vi framme och får en vattenflaska och kex. Det är en ½ timmes vandring dit där leden börjar. Totalt är vandringsleden 7,7 km och tar max 2 timmar.

Vandringen är olämplig för folk med höjdskräck.
Viktigt: Kom ihåg stängda, klämda skor / sandaler, kamera och bra humör.
Minst 8 år.

Efter vandringen väntar en lunch och därefter återresa till Almuñécar med beräknad ankomst 18.30
Pris: 65€ per person och då ingår bussresa, vandring, vatten och kex samt lunch med dryck.   Kom ihåg stängda fastspänd skor.
Viktig information
Om Caminito del Rey (Kungens stig) är stängd på utflyktsdagen innan avgång från Almunecar så får ni pengarna tillbaka. Om vi har åkt från Almunecar och Caminito del Rey (Kungens stig) stängs efteråt, betalas pengarna inte tillbaka. Om Caminito del Rey är öppen, så är utflykten bindande och priset för utflykten betalas inte tillbaka.