El Torcal SV

Antequera - Fuente de
Piedra - El Torcal

Följ med på denna utflykt och upplev något, som inte finns på så många andra platser i världen.

Vi åker buss från Almuñécar till Fuente de Pidra, som ligger en liten bit norr om Antequera. Resan tar ca 1 timme och 40 minuter. Här ska vi se Spaniens största koloni av flamingos, som lever i Benamargosa-sjön. Där finns även andra fåglar i och vid sjön, samt djurliv i strandkanterna.

Efter Fuente de Piedra fortsätter vi till El Torca, där vi ska på en timmeslång vandring genom ett fantastiskt klipp / stenområde. El Torcal

rymmer, innanför sitt begänsade område (20 km²), ett av de mest imponerande landskap i hela Europa. Området är mellan 150 och 250 miljoner år gammalt, och vind och väder har under tidens gång skapat dessa stora stenformationer.

Efter El Torcal åker vi till Antequera för att äta lunch. Efter lunchen har ni ca en timme för att uppleva staden på egen hand.

Pris: 50 euro som betalas vid anmälan.

Detta ingår i priset:
Bussresa, frukost och 3-rätters lunch med kaffe och dryck.

Praktisk information: Kom gärna ihåg att ta en kikare med. Vandringsturen i El Torcal är av medelsvår grad. KOM IHÅG bra vandrarskor. För dem som inte önskar att vandra i El Torcal, finns det fortfarande möjligheter att se de vackra stenformationerna och att njuta av utsikten.

Om det regnar blir utflykten inställd.

Avgång från busstationen kl. 08.00   Förväntad hemkomst kl. 18.00