Skinketur

Pampaneira og Trevélez
Tag med på denne tur til Las Alpurarras,

hvor vi bl.a skal besøge Pampaneira og Trevélez.

Vi kører i bus fra Almunecar til Pampaneira nordøst for Motril ca. en times kørsel. Vi køre gennem det flotte bjerglandskab i Las Alpujarras. Vores første stop bliver Pampaneira som er en af de mange hvide landsbyer på sydsiden af Sierra Nevada. Her går vi alle en lille tur sammen og ser de gamle huse, og oplever den specielle stemning som er i byen. Byen har også et lille væveri som vi skal besøge. Derefter er der tid på egen hånd.

Næste stop bliver Trevélez. Byen er berømt for sine lufttørrede skinker (Jamon Serrano), men er også kendt for gode oste fra de omkring liggende landsbyer.

Vi mødes vores guide som vil vise os fabrikken samt vise os en lille film om skinkeproduktionen. Han fortæller om produktionen af skinker fra saltning til tørring og distribution. Fabrikken har også en butik, hvor det er muligt at købe ost og skinke med hjem. Rundvisningen vare ca. 1 time.
Efter besøg på fabrikken er der tid på egen hånd inden vi spiser frokost på Restaurante Gonzales.

På tilbagevejen gør vi et stop ved ”den røde flod” med det lille vandfald, hvor vi kan smage på det meget jernholdige vand.

Afgang fra Almunecar kl. 08.00  
Forventet hjemkomst kl. 18.00

Pris: 65€ som betales ved tilmelding.
Includeret i prisen: Bustur, rundvisning på skinkefabrik samt frokost. Frokosten består udelukkende af specialiteter fra egnen plus drikkevare.

Minimum 6 Personer / Maximum 8 Personer